Категорії
Історія Культура Традиції

Як українці будуть святкувати День Вишиванки

Святкування Дня Вишиванки стало доброю традицією серед українців: кожного третього четверга травня поціновувачі красивого національного одягу та української культури долучаються до масштабних дійств по всій країні.

І цьогоріч ми відзначаємо 12-ту річницю цього теплого, душевного та по-справжньому консолідуючого українського свята. Саме тому це свято – чудовий привід прогулятись вулицями рідного міста в красивій національній одежі.

Ви будете шоковані, але День Вишиванки проходить не лише в Україні. Це Всесвітнє свято відзначають в багатьох країнах світу – понад 50-ти. В країнах Європи, Америки та Азії тисячі людей з та без українського коріння стануть частиною нашого національного свята.

Згадаймо кращі моменти минулорічного святкування:

– у Львові 10 майстринь приготували величезний пляцок: 16 метрів, 150 кілограмів. Його прикрасили автентичним орнаментом і з’їли всім містом;

– у Дніпрі склали вишиту карту із всіх областей України. Кожна “область” займала приблизно 70 м2 і була прикрашена відповідним місцевим орнаментом;

– у Чернівцях пройшов масштабний парад вишиванок, де тисячі городян вийшли на вулиці в своїх улюблених сорочках. До речі, саме в цьому місті було започатковано День вишиванки рівно 12 років тому.

P.S. А що цікавого було і буде у вашому місті на святкування Дня вишиванки? Діліться з нами в коментарях!

Яким буде цьогорічне святкування?

У кожному місті буде своя святкова програма. Наприклад, у Хмельницькому цьогоріч проведуть цікавий флешмоб: його учасники у вишиванках будуть зображати контури Хмельницької області, а у серединці вони розмістять знаменитий подільський орнамент. Жителі Києва, Дніпра, Одеси, Житомира та інших міст не залишаться осторонь, тож слідкуйте за місцевими новинами і приходьте на святкування!

Таким чином, цей день повністю залежить від нас. Вдягаймо свої улюблені вишиванки і гайда обмінюватись чудовим патріотичним настроєм. Онлайн-магазин вишитого одягу Орнамент знає, що це свято – ідеальний привід вдягнути красиві речі в національному стилі, прийти в парних вишиванках або створити незрівнянний family look. Але ще краще – включити елементи етно-стилю у свій повсякденний гардероб, згодні? Тому ласкаво просимо до нас у гості – до вашої уваги автентичні сорочки, сукні, футболки, жакети, комбінезони, спортивні костюми, спідниці, блузи та інші елементи одягу для жінок, чоловіків та дітей. Додатково ви знайдете у нас домашній одяг, аксесуари, постільну білизну.

Не забудьте: в програмі святкування Дня Вишиванки 2018 – конкурси, концерти, флешмоби, фотовиставки та багато іншого. В кожному українському місті пройдуть тематичні заходи, які ви аж ніяк не можете пропустити!

Leave a Reply